RegenGroen zet zich in voor toekomstbestendige bedrijventerreinen

Lichtgroene druppel beeldmerk van RegenGroen

Sinds september 2023 heeft RegenGroen intensief samengewerkt aan het ontwikkelen van het energiekompas van BTM Parkstad / ON12.

Hierin wordt een gezamenlijke aanpak voor het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen beschreven en zal worden toegepast op de bedrijventerreinen Heerlen-Noord. Het project omvat de drie duurzaamheidsthemas energie, water-groen en circulariteit, waarbij RegenGroen uiteraard de water-groen klimaatadaptieve maatregelen voor haar rekening neemt.

Dit energiekompas vormt de leidraad voor het implementeren van duurzame oplossingen en het verbeteren van de veerkracht van bedrijventerreinen tegen de uitdagingen van morgen. Door middel van onderzoek, innovatie en het delen van best practices gaan we concrete stappen zetten om op bedrijfsterrein De Koumen de energie- en water-efficiëntie te verbeteren, te vergroenen en de impact op het milieu te verminderen.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en ontdek hoe RegenGroen, samen met de werkgemeenschap en de lokale ondernemers, bijdraagt aan het vormgeven van de bedrijventerreinen van morgen.


Joep Gregoire – oprichter RegenGroen