Regen + Groen = RegenGroen

Lichtgroene druppel beeldmerk van RegenGroen
4 tot 8% waardevermeerdering van pand met een groendak

Groen door regenwater

RegenGroen waardeert de natuur en stimuleert klimaatadaptatie en slim waterbeheer. In een wereld vol uitdagingen moeten we in actie komen. Ons voorbereiden op hitte, droogte en extreme neerslag. Een groen dak of gevel nemen en regenwater opvangen. Want alleen door ons aan te passen aan klimaatverandering, kunnen we de negatieve gevolgen beperken.

Ik ben Joep

Oprichter en eigenaar van RegenGroen. Dit bedrijf heb ik opgezet vanuit een simpel verlangen: de wereld een beetje mooier maken. Een droom gedreven door intrinsieke motivatie, een passie voor groen en een oog voor de veranderende extremen in ons klimaat.

Joep Gregoire RegenGroen

Voor mij begon het allemaal met een idee. Een idee om regenwater op te vangen en nuttig te gebruiken, in plaats van het weg te laten stromen in het riool. Een idee dat een groenere leefomgeving niet alleen een fraaie keuze is, maar een absolute noodzaak. Zeker in deze tijd van toenemende overstromingen, hittestress en druk op onze drinkwatervoorziening.

In de gehele klimaataanpak, zag ik één grote tekortkoming: een gebrek aan samenhang en coördinatie bij het toepassen van verschillende oplossingen. En zo werd RegenGroen geboren. Ik ben gestart met het plaatsen van regentonnen om het regenwater een betere bestemming te geven. Maar al snel besefte ik dat de wereld meer nodig heeft.

Sindsdien heeft RegenGroen zich ontwikkeld van een eenvoudig idee tot een volwaardige projectmanager in klimaatadaptieve maatregelen. Nu werken we als de spin in het web, ontzorgend en coördinerend in het gehele traject. Van het adviseren over diverse oplossingen tot het daadwerkelijk uitvoeren van blauwgroene projecten.

Samenwerken?

“RegenGroen staat voor een complete, geïntegreerde aanpak. Groen door regenwater. Wij geloven dat elke regendruppel een verschil kan maken.”

Sociale impact

Bij RegenGroen gaan we verder dan groene oplossingen. Als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) dragen wij graag ons steentje bij. Een mooi voorbeeld is ons initiatief om regentonnen te plaatsen met behulp van veteranen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo geven we niet alleen een tweede leven aan regenwater, maar bieden we deze helden ook een zinvolle bezigheid. Groen doen was nog nooit zo betekenisvol!